План активности за 2018. годину

Поштовани пријатељи,

На састанку Извршног одбора нашег удружења одржаног 11.01.2018. године усвојен је план активности удружења за 2018 годину. Тим планом су предвиђена три велика скупа наших земљака.

Први скуп планиран је 10.03.2018. и то ће бити забавно вече које већ неколико година организујемо почетком марта месеца. Забавно вече ћемо организовати у сплав ресторану CASA BIANCA код хотела Југославија са почетком од 19 часова. Претходно забавно вече које је одржано у марту 2017, по општем мишљењу присутних, организовано је на врло високом нивоу. То нас обавезује да и овога пута не идемо испод стандарда које смо сами поставили. Обзиром на велико интересовање позивамо вас да на време резервишете улазнице. Цена улазнице, у коју је укључен комплетан мени и домаћа пића без ограничења, износи 1.900,00 динара. Свака улазница је нумерисана и уједно представља и купон за учешће у наградној игри са врло богатим наградама.

Крајем маја месеца планирано је „КУЛТУРНО ВЕЧЕ“. Том приликом промовишемо културно стваралаштво наших земљака и културно-забавну манифестацију ЗЛАТАР ФЕСТ, која се сваке године одржава у Новој Вароши. Тако су нам ранијих година гости били чланови позоришта Дома културе Нова Варош са својом представом, а прошле године су нам се успешно представили и чланови фолклорног ансамбла. Поносни смо што су те манифестације окупиле велики број наших чланова и пријатеља удружења. Жеља нам је да ове године угостимо чланове тамбурашког оркестра Дома културе Нова Варош, дувачки оркестар “ЂЕНАДИЋИ” из Акмачића (први оркестар из нашег завичаја који се такмичио у Гучи који је освојио награду за изворно музицирање) и сликаре чланове клуба Златарска палета из Нове Вароши. Како нам је ово и изборна година, том приликом ћемо организовати и изборну скупштину.

Трећа и за нас можда најважнија манифестација, дочек бруцоша из Нове Вароши, планирана је за почетак октобра. Такав скуп смо први пут организовали прошле године и имао је велики одјек у јавности. Захваљујући томе смо били гости на телевизији О2, којом приликом су нас замолили да их убудуће обавештавамо о нашим активностима изразивши жељу да нас медијски испрате. Како смо и најавили то ће постати традиционално окупљање.

Циљ свих планираних окупљања је повезивање и дружење Нововарошана у Београду и очување и промовисање културно историјских вредности нашег завичаја, као и размена идеја знања и искустава између пословних људи и привредника из Београда како међусобно, тако и са представницима општинског руководства и привредницима из Нове Вароши. Зато вас позивамо да се у што већем броју одазовете свим овим скуповима како би они добили прави смисао.

О тачним терминима мајских и октобарских манифестација накнадно ћемо вас обавестити.

ИЗВРШНИ ОДБОР УДРУЖЕЊА