Добродошлица за бруцоше

Као што је најављено 14.10.2017. у великом амфитеатру машинског факултета у Београду наше удружење је по први пут од оснивања, организовало дочек студената прве године из Нове Вароши, а који су се одлучили да школовање наставе на факултетима у Београду. Поред чланова извршног одбора завичајног удружења добродошлицу будућим академским грађанима из нашег родног града пожелели су и професори београдског универзитета који воде порекло из Нове Вароши, представници хуманитарне организације Стара Рашка, чланови општинских већа београдских општина Чукарица и Звездара Александар Благојевић и Мирослав Мариновић као и студенти старијих година предвођени једним од најбољих студената, не само из Нове Вароши, Алексијом Херера.
Бруцоше је на симболичан начин домаћинима предао председник општине Н. Варош господин Раде Васиљевић. У свом обраћању пожелео им успешне студије и упутио их на сарадњу са нашим удружењем. У име општине обећао им је да ће учинити све како би се створили услови да се бар један број њих, након завршетка студија врати у завичај.
Након тога присутнима су се обратили господин Милан Лечић професор машинског факултета и на неки начин домаћин овог скупа, господин Бранко Главоњић професор шумарског факултета и професор, а од недавно и директор високе инжењерске школе струковних студија, господин Раденко Рајић. Они су будућим студентима саветовали да, не запостављајући основне обавезе због којих су и дошли у Београд, нађу времена да уживају у свему ономе што им он као метропола нуди. Испред хуманитарне организације Стара Рашка студенте је поздравио господин Војо Вучићевић саветујући им да никада не запостављају хуману црту коју свакако носе у себи. На крају, у име студената будуће колеге поздравила је госпођица Алексија Херера са неколико за њих врло значајних савета.
После официјелног дела, дружење је настављено у холу уз скроман коктел, где су професори и старији студенти делили савете овим младим људима како да се што лакше прилагоде начину живота у Београду.
Једнодушна оцена свих присутних је да је ова манифестација организована и протекла на врло високом нивоу те да би свакако требало да постане традиционална.
ИЗВРШНИ ОДБОР УДРУЖЕЊA